Eşkina Balığı Taşının Safra Kesesi ve Böbrek Taşına Faydaları


Eşkina Balığı Taşı Faydaları ve Kullanımı
Balıkların sağlığa olan faydası saymakla bitmez. Hayata can veren, bedeni güçlendiren balıklardan bu yazımızda size eşkina balığının bir yönünden bahsedeceğiz. Kara levreği adıyla da bilinen eşkina balığı besin değeri yüksek balıklardan biridir. Lezzeti ile damaklarda tat bırakan bu balık, her bir parçasında sağlık için şifa saklamaktadır. Ülkemizde tüm denizlerde görme ihtimaliniz çok yüksek olan eşkina balığının, ılıman denizlerde görülme olasılığı daha yüksektir. Sıcak bölgelerde bu balığın tüketimi de oldukça yaygındır.

Eşkina balığı kendinden çok farklı bir yönü ile söz ettirmektedir. Söylemlere göre bu balığın iki yanında bir taş bulunuyor. Bu taşın ise birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Bu nedenle eşkina balığını avlamak isteyenler, hastalıklarından bir an önce kurtulmak için ava çıkıyor. Sert bir yapıya sahip olan bu taşlara verilen bir isim vardır. Bu taşlar otolit adı ile bilinmektedir. Otolitler, birçok balıkta bulunur ve en çok eşkina balığı ile gündeme gelir.

Eşkina balığı taşı nedir, otolit denen bu yapının formu nedir derseniz kalsiyum karbonat yapısında olduğu bilinmektedir. Eşkina balığının baş bölümünde bulunan otolit taşlarının ebatları, balığın büyüklüğüne göre değişmektedir. Bu taşlar kolayca çıkarılabilir ve sağlık açısından alternatif tıp alanında kullanılır. Şimdi sizlerle, gizemli eşkina balığı taşının faydaları listesine göz atalım. Kim bilir, belki de aradığınız çare bu taşta olacak!
Eşkina Balığı Taşının Safra Kesesi ve Böbrek Taşına Faydaları
1) Böbrek Taşlarını Ağrısız Şekilde Yok Eder
Böbrek taşları birçok kişinin korkulu rüyasıdır.
Ağrı ve sancı hissi oluşturan böbrek taşlarından bir nebze kurtulmanın bir doğal yolu da eşkina balığı taşını tüketmek oluyor.
Eşkina balığı taşı neye iyi gelir dendiğinde karşılaşılan en popüler cevap böbrek taşlarını yok etmesidir.
Eşkina balığı taşını kullanan ve böbrek taşı şikayeti olan kişilerin yorumlarına göre; bu taşın böbrek taşını eritti bilinmektedir.
Peki, gerçekten eşkina balık taşı böbrek taşını eritir mi?

Merak edilen sorunun yanıtını birçok kişi deneyerek vermiştir. İlaçsız tedavi yöntemi olarak tavsiye edilir.
Hiçbir şekilde ağrı ve sancı hissetmeden böbrek taşını düşürmek için; siz de doktorunuza danışıp bu doğal yöntemi deneyebilirsiniz.
Eşkina balığı taşı zararları konusunda net ve kesin bilgiler yoktur. Kullananların yorumlarına göre herhangi bir zarar aktarılmamıştır ama vücuda alınan her katkının bünyeye göre nasıl etki göstereceği tabii ki kişiden kişiye değişiklik gösterebilir.